Prajitura festiva

O prajitura deliciosa si prezentabila



Ingrediente
Blat:
-6 oua
-200 gr zahar
-5 linguri apa
-3pachete budinca (capsuni, zmeura, lamaie)120 gr
-1praf de sare
-1 praf de copt
Crema :
-4 galbenusuri de ou
-4 linguri faina
-0.5 l lapte
-6 linguri zahar
-semintele de la o pastaie de vanilie
-1 pachet unt 200 gr
Spuma
-4 albuse
-7 linguri de zahar
Mod de preparare
Blat :
Separam ouale
Budinca o amestecam cu praful de copt
Albusul il batem  cu un pic de sare pana cand se intareste
Adaugam zaharul si batem pana cand devine ca si o crema
Presaram budinca amestecata cu praful de copt  amestecand continuu din sus in jos cu o lingura de lemn , acum punem si apa, pe rand cate o lingura .
Turnam compozitia intr-o tava si dam la cuptorul incins pana cand nu se mai ia nimic pe scobitoare (25 minute)
Crema :
Galbenusurile le amestcecam bine intr-o oala cu zaharul , faina ,laptele si semintele de vanilie .
Punem pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa
Racim rapid (in apa rece amestecand continuu) si adaugam untul taiat cubulete .
Spuma:
Albusul il batem pe bain –marin pana cand obtinem o spuma tare ( sis a fie gatita)
Asamblam prajitura :
Crema o turnam peste blat si o intindem uniform, deasupra cremei punem spuma si razuim o ciocolata amaruie deasupra
Dam la frigider si portionam in momentul servirii .

Comentarii