Prajitura cu mac si cafea




Ingrediente
Pt Blat :
-6 oua
-6 linguri zahar
-4 linguri mac macinat
-6 linguri faina
-2 linguri apa
-praf de copt ½ plic
-zahar vanilat
-praf de sare
Pt Crema:
-4 galbenusuri
-400 ml lapte
-3 linguri faina
-200 ml frisca
-2 lingurite nes
-4 linguri zahar
Pt sirop:
-50 ml apa
-50 ml cafea
-2 linguri zahar sau
-100 ml apa
-2 linguri cafea solubila
-2 linguri zahar.
Mod de preparare
Blatul :
Pregatim o tava si pornim cuptorul
Separam ouale , albusurile le punem intr-un castron mai adanc , iar galbenusul in altul .
Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cu macul macinat .
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul .
Lasam mixerul deoparte si cu o lingura de lemn amestecam galbenusurile si adaugam faina si apa .
Omogenizam bine si dam la cuptor pana cand trece testul scobitorii .
Crema :
Galbenusurile le punem intr-o oala mica , le amestecam energic cu zaharul , laptele si faina ( se pot adauga diferite arome ) si punem aceasta compozitie pe foc .
Amestecam continuu ca sa nu se faca gogoloase sis a nu se prinda ,pana cand se ingroasa bine .
Racim rapid aceasta crema , acoperita cu folie ( acoperim cu folie alimentara si punem oala cu crema in in apa rece )
Cand s-a racit punem linguritele cu ness sau cafea solubila si amestecam .
Separat batem frisca si cand este batuta o amestecam peste crema .
Blatul racit in taiem in doua sau trei (dupa cum doriti ) si il insiropam cu siropul format din 50 ml apa , 50 ml cafea fiarta si 2 linguri zahar .
Punem crema , dar lasati putina si pentru ornat daca doriti sa ornate cu crema ( se poate glazura cu ciocolata, pudra cu zahar, sau cu frisca ) si da-ti la rece pana in momentul servirii .

Comentarii

Trimiteți un comentariu