Prajitura BOUNTY

 Prajitura Bounty
 O prajitura fina , relative usor de facut si nu foarte scumpa (o portie aproximativ 20 lei ) .



Ingrediente


·         Blat:
·         - 125 g. unt la temperature camerei
·         - 100 g. zahar
·         - 3 oua
·         - 200 g. faina
·         - 3 linguri cacao
·         - 3 linguri lapte
·         - 1 lingurita plina praf de copt

·         Sirop:
·         -2 linguri zahar
·         -100 ml lapte

·         Crema de cocos:
·         - 300 ml. lapte
·         - 2 linguri de gris
·         - 100 g. unt
·         - 100 g. zahar
·         - 150 g. nuca de cocos

·         Glazura:
·         - 200 g. ciocolata de lapte
·         - 8 linguri frisca lichida

 Mod de preparare

Blat
Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul sa- topit .
 Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare .
Punem laptele si faiana amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt
Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt
Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie (30x23) si o punem in cuptorul incins. Se coace cam 20 minute la 180grade (pentru a verifica faceti testul scobitorii ).

Sirop
Caramelizam  zaharul  , dar fara sa-l ardem J , si adaugam laptele . Lasam sa fiarba pana cand se topeste caramelul .
Cu acest sirop vom insiropa blatul racit.

Crema
Laptele cu zaharul, grisul si untul  il punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa , atentie sa nu faca gogoloase. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos . Amestecam energic si mai punem putin pe foc , cam 2 minute .
Trebuie sa punem crema calda peste blatul insiropat si o intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata .
Dam prajitura la frigider pana se raceste crema

Glazura
Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu frisca , amestecam ( eu adaug putina sare , aceasta intensifica aroma ciocolatei )
Turnam peste blatul cu crema racit, si intindem .
Lasam la racit , sic and glazura este rece se poate taia prajitura si servi (este mai buna rece )







Comentarii

  1. O nebunie prajitura asta, a iesit grozav! Rasfat ... rasfat! :))) Te pup, Anca!

    RăspundețiȘtergere
  2. As fi dorit sa ma abonez si la blogul tau , ptr ca l-am descoperit si mi-a placut ... dar unde ?!? n-am gasit rubrica necesara , intreprinzi ceva in acest sens ? Ms frumos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa vad ce pot sa fac in acest sens .
      Multumesc pentru interes si te mai astept

      Ștergere
  3. Trebuie sa o incerc si eu! ;) Arata super bine!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu