Prajitura Bounty
O prajitura fina , relative usor de facut si nu foarte scumpa (o portie aproximativ 20 lei ) .
Ingrediente
· - 100 g. zahar
· - 3 oua
· - 200 g. faina
· - 3 linguri cacao
· - 3 linguri lapte
· - 1 lingurita plina praf de copt
· -100 ml lapte
· - 2 linguri de gris
· - 100 g. unt
· - 100 g. zahar
· - 150 g. nuca de cocos
· - 8 linguri frisca lichida
Mod de preparare
Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare .
Punem laptele si faiana amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt
Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt
Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie (30x23) si o punem in cuptorul incins. Se coace cam 20 minute la 180grade (pentru a verifica faceti testul scobitorii ).
Cu acest sirop vom insiropa blatul racit.
Trebuie sa punem crema calda peste blatul insiropat si o intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata .
Dam prajitura la frigider pana se raceste crema
Turnam peste blatul cu crema racit, si intindem .
Lasam la racit , sic and glazura este rece se poate taia prajitura si servi (este mai buna rece )
O prajitura fina , relative usor de facut si nu foarte scumpa (o portie aproximativ 20 lei ) .
Ingrediente
· Blat:
· - 125 g. unt la temperature camerei · - 100 g. zahar
· - 3 oua
· - 200 g. faina
· - 3 linguri cacao
· - 3 linguri lapte
· - 1 lingurita plina praf de copt
· Sirop:
· -2 linguri zahar· -100 ml lapte
· Crema de cocos:
· - 300 ml. lapte· - 2 linguri de gris
· - 100 g. unt
· - 100 g. zahar
· - 150 g. nuca de cocos
· Glazura:
· - 200 g. ciocolata de lapte· - 8 linguri frisca lichida
Blat
Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul sa- topit .Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare .
Punem laptele si faiana amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt
Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt
Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie (30x23) si o punem in cuptorul incins. Se coace cam 20 minute la 180grade (pentru a verifica faceti testul scobitorii ).
Sirop
Caramelizam zaharul , dar fara sa-l ardem J , si adaugam laptele . Lasam sa fiarba pana cand se topeste caramelul .Cu acest sirop vom insiropa blatul racit.
Crema
Laptele cu zaharul, grisul si untul il punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa , atentie sa nu faca gogoloase. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos . Amestecam energic si mai punem putin pe foc , cam 2 minute .Trebuie sa punem crema calda peste blatul insiropat si o intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata .
Dam prajitura la frigider pana se raceste crema
Glazura
Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu frisca , amestecam ( eu adaug putina sare , aceasta intensifica aroma ciocolatei ) Turnam peste blatul cu crema racit, si intindem .
Lasam la racit , sic and glazura este rece se poate taia prajitura si servi (este mai buna rece )
O nebunie prajitura asta, a iesit grozav! Rasfat ... rasfat! :))) Te pup, Anca!
RăspundețiȘtergereasa e Laura , o nebunie
RăspundețiȘtergereAs fi dorit sa ma abonez si la blogul tau , ptr ca l-am descoperit si mi-a placut ... dar unde ?!? n-am gasit rubrica necesara , intreprinzi ceva in acest sens ? Ms frumos !
RăspundețiȘtergereO sa vad ce pot sa fac in acest sens .
ȘtergereMultumesc pentru interes si te mai astept
Cred ca am rezolvat
ȘtergereTrebuie sa o incerc si eu! ;) Arata super bine!
RăspundețiȘtergere