Negresa cu visinata si nuci



Ingrediente

·         -200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
-200 g unt
-3 oua
·       -150 g zahar
·       -3 linguri cacao
·       -150 g faina
·       -2 linguri visinata
·       -100 g nuci taiate si prajite
-visine din visinata
·         -un praf de copt
 Glazura:
  -100 g ciocolata amaruie
-1 lingura ulei  

 Mod de preparare

 Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc  amestecand continuu ai avand grija sa nu se arda ( ciocolata se arde foarte repede).
Cand este topita o dam deoparte , adaugam un praf de sare si o lasam sa se raceasca Intre timp pregatim tava (20x30) si pornim cuptorul
Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si visinata.
Se adauga apoi crema de ciocolata care s-a racit , faina amestecata cu praful de copt  si cacaua.
Cu o spatula amestecam si nucile in aluat si turnam compozitia in tava .
Deasupra putem pune optional visine din visinata sau compot .
Dam tava la cuptor si lasam cam 25 minute .
Cand este gata pregatim glazura : topim 100 gr ciocolata cu o lingura de ulei si turnam peste prajitura calda . Trebuie intinsa glazura uniform si lasata la racit.






Comentarii