Tocanita de vitel cu ciupercute si mamaliga





Ingrediente
Pr carne
-500 gr carne de vital
-100 ml ulei
-150 ml vin roze
-sare
-piper
-o ceapa mare
-usturoi (optional)
Pt ciuperci
-500 gr ciuperci
-100 gr unt
-zeama de la o jumate de lamaie
-3 catei usturoi
-sare
-piper
Pt mamaliga
-1 cana mamaliga
-3 cani cu apa
-sare
-2 linguri ulei
Mod de preparare
Carnea:
Carnea o spalam putin cu apa rece si o taiem cubulete de marimea dorita.Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit uleiul si punem carnea . O lasam sa se caleasca putin si adaugam o cana cu apa incalzita (cantitatea de apa pe care o adaugam depinde de timpul de preparare al carnii , se poate sa mai trebuiasca sa adaugam ) si lasam sa fiarba pana cand scade . Cand apa a scazut  gustati carnea daca este facuta , daca ete facuta atunci punem ceapa taiata cubulete , usturoiul tocat, sare , piper dupa gust si vinul . Lasam din nou la fiert cu capacul pus.
Ciupercile:
Ciupercutele  le spalam bine sa nu ramana pamant sau nisip pe ele si le lasam la scurs .
Intr-o tigaie punem 100 gr unt la incalzit si adaugam ciupercile si zeama de lamaie . Punem sare si acoperim cu capacul . Dupa 10 minute punem usturoiul tocat sau taiat rondele subtiri si mai lasam putin la fiert acoperite cu capacul.
Mamaliga:
Intr-o oala mai inalta punem la fiert trei cani cu apa si  sare . Cand clocoteste punem uleiul si malaiul presarand si amestecand continuu .Dam focul la mic si lasam sa fiarba amestecand si aveti grija sa nu va ardeti.
 Asezam pe platou si servim alaturi de muraturi .

Comentarii