Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Bomboane Rafaello

 

Ingrediente

·         300 g lapte praf
·         200 g zahar pudra
·         200 g unt moale
·         250 g nuca de cocos + 50 g pentru tavalit bomboanele
·         Pentru umplut migdale , nuci, stafide , alune sau ce doriti

 

 Mod de preparare

Toate ingredientele le framantam bine intr-un bol .
Cand obtinem un aluat omogen si dens , punem  la frigider cam 2 ore .
Din aluatul acesta formam bomboanele , luam aluat cu o lingurita –in acest fel vom avea cam aceiasi marime la bomboane .
In mijlocul fiecarei bomboane punem  cate o migdala, alune etc. si le mai formam putin cu mainile.
Fiecare bomboana o rostogolim in nuca de cocos.
Se pastreaza intr-o cutie, caserola la frigider.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .