Prajitura cu nuca si visine




Ingrediente:
-          Un borcan de 320 gr visine fara sambure
-          200 gr nuca macinata
-          5 oua
-          5 linguri zahar
-          6 linguri faina
-          2 linguri apa
-          1plic zahar vanilat
-          1plic praf de copt
Pt glazura : 100 gr ciocolata neagra , o lingura ulei sau unt
Mod de preparare:
Punem la scurs visinele intr-un strecurator
O tava de 20x35 o tapetam cu hartie de copt
Pornim cuptorul  sa se incalzeasca la 180 grade
Punem peste hartia de copt nuca , trebuie sa fie acoperita hartia cu un strat subtire de nuca .
Peste nuca punem visinele rasfirate
Lasam deoparte si pregatim aluatul :
Separam intr-un castron albusele de galbenus
Albusul il batem  spuma tare cu un praf de sare , zaharul vanilat si zaharul
Adaugam galbenusrurile si mai mixam putin
Punem mixerul deoparte si vom folosi mai departe o lingura de lemn
Adaugam faina , praful de copt si apa
Amestecam prin rasturnare si turnam compozitia peste visine si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade
Facem testul cu scobitoarea , trebuie sa stea in cuptor cam 20-25 minute .
Rasturnam prajitura , ca sa fie cu nuca deasupra.
Cand este rece punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucati si uleiul sau untul
Atentie mare sa nu ardeti ciocolata
Turnam ciocolata topita peste prajitura rece si intindem cu lama unui cutit .

Comentarii

Trimiteți un comentariu