Ingrediente
· 250 g ciocolata (55% cacao)
· 50 g unt
· 200gr piure de castane
· 300 ml frisca lichida
· 10 g gelatin
· Praf de sare
Mod de preparare
Ciocolata se pune la topit cu100 ml frisca lichida.
Cand e gata se da deoparte de pe foc si se amesteca energic cu untul care este la temperature camerei si cu praful de sare . Sarea intensifica aroma ciocolatei .
Lasam putin sa se racoreasca si adaugam restul de frisca .
Batem cu mixerul cam 5 minute si punem deoparte .
Gelatina o punem la hidratat pentru cateva minute , si o incalzim pe foc pana cand se dizolva .
O turnam peste frisca cu ciocolata si amestecam bine.
Turnam aceasta compozitie peste piureul de castanet si dam la frigider pentru cateva ore .
Daca doriti se poate glazura cu ciocolata topita cu putina frisca , eu nu am facut acest lucru , am lasat-o asa .
auuu, ce deliciosenie! chiar imi place!
RăspundețiȘtergereLaura , e multa ciocolata :) , te pup si te mai astept
RăspundețiȘtergereWoooa ce combinatie irezistibila!!!
RăspundețiȘtergere