Ingrediente :
-mere – cate intra intregi asezate in tava
-50 gr unt
-50 gr zahar pentru tapetat tava
-gem, stafide, nuca la alegere pentru umplut merele
-8 inguri de zahar
-8 linguri faina
- praf de sare
-1 plic zahar vanilat
- o lingurita praf de copt
Merele le spalam , le curatam de coaja i scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte .
Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar.Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi , si le umplem cu gem , nuca macinata, stafide si dam la cuptor pentru 20-25 minute.
Intre timp pregatim aluatul (dupa aproximativ 15 minute de cand am pus merele in cuptor):
-separam albusurile de galbenus
-albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , adaugam zaharul si batem pana se intareste spuma din nou
-lasam deoparte mixerul si adaugam galbenusurile si zaharul vanilat , amestecam prin rasturnare ( sa nu se sparga bulele de aer din albusuri ) , adaugam si faina cernuta in prealabil si amestecata cu praful de copt . Amestecam pana cand se incorporeaza bine faina.
Dam la frigider pentru 2 ore si servim cu frisca .
Comentarii
Trimiteți un comentariu