Tort de mere






Ingrediente :
-mere – cate intra intregi asezate in tava
-50 gr unt
-50 gr zahar pentru tapetat tava
-gem, stafide, nuca  la alegere pentru umplut merele

 Pentru blat :
-8 oua
-8 inguri de zahar
-8 linguri faina
- praf de sare
-1 plic zahar vanilat
- o lingurita praf de copt

 Mod de preparare

     Merele le spalam , le curatam de coaja i scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte .
     Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar.
     Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi , si le umplem cu gem , nuca macinata, stafide  si dam la cuptor pentru 20-25 minute.

       Intre timp pregatim aluatul (dupa aproximativ 15 minute de cand am pus merele in cuptor):
-separam albusurile de galbenus
-albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , adaugam zaharul si batem pana se intareste spuma din nou
-lasam deoparte mixerul si adaugam galbenusurile si zaharul vanilat , amestecam prin rasturnare ( sa nu se sparga bulele de aer din albusuri ) , adaugam si faina cernuta in prealabil si amestecata cu praful de copt . Amestecam  pana cand se incorporeaza bine faina.

      Scoatem tava cu mere din cuptor si turnam aluatul peste ele (merele trebuie sa fie moi ) si dam din nou la cuptor . Facem testul cu scobitoarea .
      Scoatem din cuptor tava , o lasam sa se raceasca putin si rasturnam praiitura pe un platou.

     Dam la frigider pentru 2 ore si servim cu frisca .







Comentarii