Piept de pui cu taitei de orez si sos de rosii


Puiul tinut la macerat in iaurt capata un gust foarte bun. Pentru cei care tin dieta :) taitei de orez sunt varianta permisa.



Ingrediente:(pentru 2 persoane)
-1 bucata piept de pui
-1 iaurt mic
-o jumate lingurita nucsoara razuita
-cateva frunse de busuioc
-2-3 catei usturoi
-sare
-piper
- o bucatica unt (50 gr)
-200 ml bullion
- taitei orez , o jumate pachet

 Mod de preparare

 Puiul:
Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete mici.
Il asezonam cu sare si piper , nucsoara razuita si turnam iaurtul peste.
Amestecam bine in asa fel incat sa ajunga iaurtul pe toate partile cubuletelor de piept de pui si il punem la frigider pentru cel putin 2 ore.
Dupa asta incalzim o tigaie si punem in ea untul.
Cand este untul topit punem pieptul de pui si amestecand din cand in cand il prajim.
Trebuie sa se rumeneasca putin.

Sosul :
Punem la calit usturoiul  tocat marunt , adaugam frunzele de busuioc si bulionul .
Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana scade putin.

 Taitei ii pregatim dupa instructiunile de pe ambalaj .
Ii punem in apa calda timp de 4-5 minute sau in apa rece timp de 10 minute ( asa era pe pachetul meu ) , ii scurgem si ii asezam in farfurie.




Comentarii