Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Paine neagra cu tarate nedospita





Ingrediente:

 -500 gr faina neagra
-300 gr faina alba
-200 gr tarate
-un cub drojdie (10 gr)
-100 ml lapte
-apa
- sare

 Mod de preparare:

Faina alba si cu cea neagra o cernem si o punem intr-un castron.
Laptele il punem la incalzit putin si dizolvam in el drojdia .
Amestecam faina cernuta , cu taratele  si facem in mijloc o adancitura .
Punem sarea , si laptele
Amestecam  si mai adaugam apa pana cand obtinem un aluat care se desprinde de pe maini .
Formam o gramada rotunda de aluat  si o impartim in doua .
Punem painea in tavi , crestam deasupra cu un cutit si dam la cuptorul incins pentru 40-50 minute.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .