Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Paine neagra cu tarate de grau





Ingrediente pentru o paine


-500 gr faina neagra
-200 gr tarate
-drojdie un cubulet
-sare
-2 linguri ulei
-200 ml lapte
-apa

Mod de preparare

 Amestecam intr-un vas mai mare  faina cu taratele si in mijloc facem o gaura.
Amestecam separat laptele incalzit putin cu drojdia pana cand se dizolva bine drojdia.
Turnam acest amestec in mijlocul fainii , si tragem de acolo putina faina amestecand putin .
Lasam acoperit la caldurica pentru 20 minute.
Cand a crescut drojdia amestecata cu laptele si putina faina incepem sa framantam , adaugand uleiul, sarea  si apa cat este nevoie .
Trebuie sa obtinem un aluat care nu se lipeste de maini .
Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul.
Luam aluatul si il punem intr-o forma de chec ( eu in forma de chec fac, dar se poate in orice alta forma ) si dam la cuptorul preincalzit la 200  grade  pentru 40 minute.
Dupa ce o scoatem din cuptor o invelim in prosop curat si o lasam la racit .










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .