Cosulete cu dovleac

Pentru cei care adora dovleacul , este un preparat care nu va da gres . Un desert bun si sanatos.
Nu este foarte dulce , dar va sfatuiesc sa gustati piureul ca sa fie pe gustul vostru .Cat este de dulce depinde si de dulceata pe care o are dovleacul.



Ingrediente: (12 cosulete)
-1.5 kg dovleac
-3 foi placinte
-100 ml iaurt de fructe
-3 foi gelatine
-5 linguri miere albine
-2 banane
- zeama de lamaie

Mod de preparare

 Foile de placinta le decongelam .
Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ).
Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei , astfel incat sa obtinem 9 patrate .
Patratele le asezam in formele de briose , cate trei intr-o forma.
Procedam la fel si pentru celelalte foi  .
Dam tava la cuptor (cuptorul preincalzit la 180 grade) si le lasam cam 5 minute , pana cand se rumenesc usor .
Scoatem tava si putem pregati umplutura de dovleac .
Dovleacul il curatam de mijloc si il punem la fiert sau la copt ( eu l-am copt ) , pana cand este moale . Il lasam la racit .
Desfacem coaja si asezam pulpa intr-un castron. Adaugam iaurtul , bananele , mierea de albine si zeama de lamaie . Facem un piure fin cu ajutorul blenderului sau a zdrobitorului de cartofi .
Punem de-o parte si pregatim gelatine conform instructiunilor de pe ambalaj .
Cand este dizolvata o aduagm in piure si amestecam .
Vom umple cosuletele , deasupra putem pune nuci ,  gem de macese sau orice altceva doriti.
Presaram cu zahar pudra si dam la frigider pana in momentul servirii .












Comentarii