Aroma deosebita a ghimbirului face ca acesti cartofi rumeni sa fie gustosi si potriviti pentru orice masa .
Ghimbirul are proprietati deosebite de care ar trebui sa profitam cu totii .
Inainte de a descrie modul de preparare a acestor cartofi vreau sa va spun cate ceva despre ghimbir.
Ghimbirul este denumit si ,, ghimber ,, . Este o planta din regiunile tropicale deoarece are nevoie de temperatura ridicata si constanta si de umiditate pentru a se dezvolta corespunzator rizomul. Ghimbirul are un miros puternic , dar placut si un gust usor iute mult mai bine tolerat decat cel de ardei iute sau usturoi . Ghimbirul este folosit frecvent in bucataria tarilor orientale :India, Nepal, Malaezia.
In Europa a ajuns ghimbirul din India , iar denumirea sa este de origine greaca , asta datorita limbilor vorbite pe teritoriul Indiei .
Ghimbirul proaspat este bogat in apa , glucide si amidon, este bogat in vitamina C
Ghimbirul se poate folosi in bucatarie de la sosuri , supe , feluri principale pana la deserturi si bauturi racoritoare.
Pe langa utilizarea lui ca si condiment ghimbirul poate fi folosit si ca remediu pentru :
- Raceala asociata cu febra , imflamatiile gatului , sinuzite .
- Indigestie
- Reumatism
- Astm
- Dureri de cap , si stari de voma
- Poate fi folosit cu succes in curele de slabire si in dietele care exclud sarea
- Masajul cu ulei de ghimbir stimuleaza circulatia si eliminarea toxinelor si implicit combate celulita .
Si acum daca tot vi-am facut capul calendar , vin si cu reteta :
Ingrediente:
-0.5 kg cartofi
- 3-4 catei usturoi
-ghimbir cam o lingurita razuita
-sare
-2 linguri ulei
Mod de preparare :
Curatam cartofii si ii taiem in cubulete si ii asezam intr-un vas termoizolant.
Usturoiul il zdrobim iar ghimbirul il dam pe razatoarea mica , le punem intr-un bol . Peste ele punem uleiul , sare si amestecam bine .
Turnam peste cartofi si amestecam cartofii cu sosul obtinut.
Dam la cuptor pana cand cartofii se rumenesc frumos .
Simplu si bun
Comentarii
Trimiteți un comentariu