Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Cartofi copti cu usturoi si ghimbir


Aroma deosebita a ghimbirului face ca acesti cartofi rumeni sa fie gustosi si potriviti pentru orice masa .



Ghimbirul are proprietati deosebite de care ar trebui sa profitam cu totii .
Inainte de a descrie modul de preparare a acestor cartofi vreau sa va spun cate ceva despre ghimbir.

Ghimbirul este denumit si ,, ghimber ,, . Este o planta din regiunile tropicale deoarece are nevoie de temperatura ridicata si constanta si de  umiditate pentru a se dezvolta corespunzator rizomul. Ghimbirul are un miros puternic , dar placut si un gust usor iute mult mai bine tolerat decat cel de ardei iute sau usturoi . Ghimbirul este folosit frecvent in bucataria tarilor orientale :India, Nepal, Malaezia.
In Europa a ajuns ghimbirul din India , iar denumirea sa este de origine greaca , asta datorita limbilor vorbite pe teritoriul Indiei .
Ghimbirul proaspat este bogat in apa , glucide si amidon, este bogat in vitamina C
Ghimbirul se poate folosi in bucatarie de la sosuri , supe , feluri principale pana la deserturi si bauturi racoritoare.
Pe langa utilizarea lui ca si condiment ghimbirul poate fi folosit si ca remediu pentru :
-          Raceala asociata cu febra , imflamatiile gatului , sinuzite .
-          Indigestie
-          Reumatism
-          Astm
-          Dureri de cap , si stari de voma
-          Poate fi folosit cu succes in curele de slabire si in dietele care exclud sarea
-          Masajul cu ulei de ghimbir stimuleaza circulatia si eliminarea toxinelor si implicit combate celulita .
Si acum daca tot vi-am facut capul calendar , vin si cu reteta :
Ingrediente:
-0.5 kg cartofi
- 3-4 catei usturoi
-ghimbir cam o lingurita razuita
-sare
-2 linguri ulei
Mod de preparare :
Curatam cartofii si ii taiem in cubulete  si ii asezam intr-un vas termoizolant.
Usturoiul il zdrobim  iar ghimbirul il dam pe razatoarea mica , le punem intr-un bol . Peste ele punem uleiul , sare si amestecam bine .
Turnam peste cartofi si amestecam cartofii cu sosul obtinut.
Dam la cuptor pana cand cartofii se rumenesc frumos .
Simplu si bun

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .