Am avut o nuca de cocos pe acasa , si nu s-a atins nimeni de miezul ei . Fetita mea a tot strigat sa-i cumpar nuca de cocos , dar ea bea numai laptele din ea cu pai neaparat . Restul a ramas neatinsa . Asa ca am zis hai sa o folosesc la niste briose . Aceste prajituri , numite si prajitura zanelor , sunt usor de facut si nu exista riscul sa se strice .
Eu le-am spus briose pestrite . Ciocolata s-a topit dar fiind razuita a format firisoare .
Ingrediente:
-o nuca cocos
- 100 gr ciocolata -2 oua
-100 ml lapte
-100 ml ulei
-10 linguri faina
-5 linguri zahar
-praf de copt un plis
- zahar vanilat- un plic
Mod de preparare
Nuca de cocos o golim de suc (pastram sucul) , o spargem si o curatam de coaja aceea maro care ramane pe pulpa.
O dam pe razatoarea mica Ciocolata ( de care doriti ) o razuim si pe ea
Intr-un bol spargem ouale si le batem cu zaharul pana se topeste
Adaugam uleiul in fir subtire , laptele ( daca laptele de cocos nu vi la baut nimeni puteti sa il puneti la briose , eu am folosit lapte de vaca )
Ar fi bines a lasati mixerul deoparte , pentru ca obtineti un aluat moale care stropeste tare .
Adaugam faina si praful de copt , amestecam
Punem nuca de cocos razuita si ciocolata .
Pregatim formele de briose si punem in ele aluatul , cam 2 linguri intr-o forma .
Dam la cuptor pentru 20 minute .
Cat de bine arata!
RăspundețiȘtergeremultumesc , au fost si foarte bune
Ștergere