Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Branza marinata




Ingrediente
-300 g telemea de oaie
-150 g ceapă
-100 g măsline
-100 ml ulei de măsline
-100 ml ulei de floarea soarelui
-30 ml oţet
-verdeaţă (cimbru, măghiran, rozmarin, salvie)
-3-4 căţei de usturoi
-sare
-piper boabe

 Mod de preparare

      Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă şi se pisează cu puţină sare.
     Într-un vas care se poate acoperi se aşază în straturi succesive ceapa tăiată, cubuleţele de brânză, măslinele, verdeaţa, piperul şi usturoiul. Se stropeşte cu oţet. Se toarnă apoi uleiul de măsline şi se completează dacă mai este cazul cu ulei de floarea soarelui. Eu am folosit un borcan de 1 l .
     Se acoperă şi se păstrează la frigider cel puţin 10 zile, apoi se poate servi.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .