Branza marinata




Ingrediente
-300 g telemea de oaie
-150 g ceapă
-100 g măsline
-100 ml ulei de măsline
-100 ml ulei de floarea soarelui
-30 ml oţet
-verdeaţă (cimbru, măghiran, rozmarin, salvie)
-3-4 căţei de usturoi
-sare
-piper boabe

 Mod de preparare

      Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă şi se pisează cu puţină sare.
     Într-un vas care se poate acoperi se aşază în straturi succesive ceapa tăiată, cubuleţele de brânză, măslinele, verdeaţa, piperul şi usturoiul. Se stropeşte cu oţet. Se toarnă apoi uleiul de măsline şi se completează dacă mai este cazul cu ulei de floarea soarelui. Eu am folosit un borcan de 1 l .
     Se acoperă şi se păstrează la frigider cel puţin 10 zile, apoi se poate servi.









Comentarii