Salam de mere gutui





Ingrediente :

0.5 kg mere gutui
200 gr zahar
100 gr stafide
100 gr nuci sau alune
1 esenta rom
5 gr gelatina

Mod de preparare:
Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete .
Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere .
Lasam sa fiarba pana cand se inmoaie gutuiele bine.
Intre timp punem stafidele la inmuiat in rom si zdrobim nucile sau alunele . Punem si gelatina la inmuiat sau procedam conform instructiunilor de pe plic .
Cand s-au inmuita gutuiele adaugam zaharul si lasam sa scada toata apa care este amestecand si avand grija sa nu se prinda .
Adaugam nucile si stafidele inmuiate si luam de pe foc. Amestecam bine si punem gelatina.
Intr-o forma de chec punem folie de plastic si turnam compozitia acolo . Lasam sa se raceasca si acoperim cu folie .
Dam la frigider pentru cel putin 2 ore .










Comentarii