Ingrediente
-2 foi de napolitana
-200 ml lapte
-30 gr zahar
100 gr ciocolata neagra tocata
200 gr unt
250 gr biscuit
- 100 g nuci sau alune macinate, tocate sau samburi intregi –dupa preferinta
- 100 gr stafide puse la inmuiat in esenta de rom (o fiola )
Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba .
Le luam de pe foc si mai amestecam sa nu faca piele deasupra pana cand se mai racoreste putin.
Adaugam untul taiat cubulete (pentru a se topi mai repede ) , amestecam pana cand nu mai avem bucati de unt intregi.
Punem in compozitia obtinuta biscuitii macinati sau zdrobiti , stafidele, nucile , alunele .
Aceasta compozitie o punem peste prima foaie de napolitana , o intindem bine pana cand toata foaie este acoperita si peste ea asezam cealalata foaie de napolitana .
Acoperim cu o folie de plastic ,apasam putin foaia dar in asa fel incat sa nu iasa compozitia din mijloc , sau punem ceva greu pee le si dam la frigiser pentru cateva ore .
Scoate-ti din frigider si taiati prajitura dupa dorinta .
Serviti cu incredere !!!
Optional puteti decora cu ciocolata topita sau cu toping de fructe .
Comentarii
Trimiteți un comentariu