Mancare de varza







Ingrediente pentru 2  persoane:
-          O varza mica
-          1 rosie mare sau 2 mai mici
-          O jumate ardei rosu
-          O jumate de ceapa
-          Un morcov
-          50 ml apa
-          2 linguri ulei
-          Sare
-          Piper

Mod de preparare:

Varza o curatam  de frunzele exterioare si de cotor si o taiem in fasii subtiri . Morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele . Ceapa o curatam si pe ea si o taiem pestisori , la fel facem cu ardeiul rosu .
Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa pana se face translucida , punem si ardeiul , morcovul si le mai lasam putin la calit . Adaugam varza si apa . Punem capac si lasam asa sa se faca .
Intre timp decojim rosia ( se tine in apa fierbinte ; in acest fel; se va duce mai usor si fara pulpa coaja rosiei) si o taiem cubulete .
Cand totul este facut in tigaie adaugam rosia , sare si piper dupa gust si mai lasam putin amestecand din cand in cand .
Totul dureaza cam 30 minute .
Daca doriti puteti pune frunze tocate de patrunjel , marar sau ce altceva va place .







Comentarii