Ingrediente :
-500 gr mazare
-un ardei - o rosie
-150 ml suc de rosii (bullion )
-o jumate de ceapa
-2 linguri ulei
-sare
-piper
-100 ml apa (aproximativ )
Mod de preparare:
Ceapa o curatam si o taiem dupa preferinta , usturoiul il tocam marunt si taiem si ardeiul cubulete .
Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam ceapa pana cand se caleste –devine translucida , atentie sa nu se arda . Punem ardeiul si usturoiul , amestecam si mai lasam putin sa isi lase aromele . Apoi adaugam mazarea si apa (apa punem atat cat sa nu acopere cu totul mazarea , dar sa ii ofere posibilitatea sa fiarba ). Pana cand fierbe mazarea decojim rosia si o taiem cubulete .
Amestecam din cand in cand in mazarea si cand este aproape fiarta punem rosia , bulionul , sarea si piperul dupa gust.
Mai lasam pe foc sa dea cateva clocote si se poate servi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu