Cartofi scurti cu hribi





Ingrediente pentru 4 portii :

0.5 kg cartofi 
150gr hribi uscati
150 gr sunca
1 ceapa
1 ardei
2 catei usturoi
1 rosie
2,3 linguri ulei
1 legatura verdeata 

Mod de preparare:
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 .
Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc).
Sunca sau alt mezel de prin casa ( merge si cu salam , cremvusti sau cu slanina afumata ) il taiem si pe el  
Pregatim o cratita  si o punem pe aragaz . Uleiul il punem la incins si calim ceapa .
Adaugam sunca si ardeiul si lasam sa iasa aromele . Punem cartofii peste , ametecam si ii acoperim cu apa (doar atat cat sa poata sa fiarba , imaginea 5).
Punem capacul si lasam sa fiarba, cand cartofii sunt aproape gata punem hribi si usturoiul , amestecam si acoperim cu capacul lasand sa fiarba in continuare la foc mic .
Pregatim rosia (o decojim si o taiem cubulete mici ) si o adaugam si pe ea peste cartofi.
Mai lasam pe foc circa 5 minute .
Se pune in farfurie , se presara cu patrunjel verde tocat si.....POFTAAAAA !!!













Comentarii