Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Calamari a la romana






Ingrediente:

-0.5 kg rondele calamari congelati
-250 ml bere
-2 oua
-sare
-piper
- faina
-ulei pentru prajit

 Mod de preparare:
Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze .
Pregatim aluatul :
-ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine , sa fie spuma .
-adaugam berea amestecand in continuare
-punem   faina pana cand obtinem un aluat mai gros un pic decat cel de clatite  

Calamarii decongelati ii dam prin 2 linguri de faina si de acolo ii punem prin aluatl cu bere pe care l-am pregatit .
Pe aragaz  punem o tigaie la incalzit si ii acoperim fundul cu ulei , lasam sa se incalzeasca bine (pana cand se aude sfaraind cand punem in el ).
Punem calamarii si ii lasam la prajit pana se rumenesc frumos (cam 2 minute pe o parte ) , ii intoarcem si cand sunt gata si pe cealalta parte ii luam pe un servetelel sa se scurga uleiul in exces.

Se serveste cu mujdei de usturoi, simpli sau cu orice alt sos pe care il preferati .








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .