Calamari a la romana






Ingrediente:

-0.5 kg rondele calamari congelati
-250 ml bere
-2 oua
-sare
-piper
- faina
-ulei pentru prajit

 Mod de preparare:
Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze .
Pregatim aluatul :
-ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine , sa fie spuma .
-adaugam berea amestecand in continuare
-punem   faina pana cand obtinem un aluat mai gros un pic decat cel de clatite  

Calamarii decongelati ii dam prin 2 linguri de faina si de acolo ii punem prin aluatl cu bere pe care l-am pregatit .
Pe aragaz  punem o tigaie la incalzit si ii acoperim fundul cu ulei , lasam sa se incalzeasca bine (pana cand se aude sfaraind cand punem in el ).
Punem calamarii si ii lasam la prajit pana se rumenesc frumos (cam 2 minute pe o parte ) , ii intoarcem si cand sunt gata si pe cealalta parte ii luam pe un servetelel sa se scurga uleiul in exces.

Se serveste cu mujdei de usturoi, simpli sau cu orice alt sos pe care il preferati .








Comentarii