Sfecla rosie cu carne de porc si sos de smantana a la Jamie Oliver

 




 Ingrediente
  • 4 bucati carne de porc
  • sfecla rosie (eu am avut 3 bucati mai mari)
  • sare
  • piper
  • 200 gr branza de vaci dulce
  • 3 linguri de smantana
  • verdeata (patrunjel , marar)
  • 1 lamaie
  • ulei masline
     Mod de preparare reteta Sfecla rosie la cuptor cu carne de porc si sos de branza a la Jamie Oliver
Sfecla rosie coapta:
- spalam bucatile de sfecla bine , si le punem in folie de aluminiu la cuptor sau in jar(asa a facut-o Jamie) pana cand se coace (o verificam :daca intra furculita atunci e oke) .
-cand este coapta , o scoatem din cuptor si o decojim . Merge foarte usor coaja .
-o taiem in bucati , punem putina sare, piper , ulei de masline si verdeata tocata grosier.
Carnea:
- asa cum face bucatarul nostru : pe o tabla de lemn pune sare si piper si da carnea prin ea , apoi intr-o tigaie incinsa o pune la prajit pentru cateva minute ( durata de prajire depinde de felul de carne )
Sosul:
-branza de faci o maruntim bine cu o furculita , adaugam smantana, sare, zeama de la o lamaie si coaja rasa, verdeata , ulei de masline (cam 2 linguri) si amestecam bine.
 Asamblam totul si servim ....cu pofta .

Comentarii