Saleuri cu branza si cascaval






Ingrediente :
-250 gr branza de vaci
- 150 gr unt
- 300 gr faina
- sare
-100 gr cascaval
-1 ou

Optional : chimen, susan , mac
Mod de preparare :
Untul la temperature camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana cand obtinem un aluat usor lipicios . In functie de cat de scursa este branza, si de cata apa  are untul poate mai trebuie adaugata putina faina .
Acest aluat il acoperim cu o folie si il punem in frigider pentru 2 ore .
Dupa 2 ore il scaotem si il intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie de 0.5 cm grosime ( aproximativ ). Este mai bine sa fie mai gros decat sa fie subtire .
Oul il batem putin cu furculita si il intindem peste aluat . Taiem aluatul in fasii si presaram deasupra chimen, susan, mac ( ceea ce va place ) sau chiar cascaval razuit .
Asezam in tava , dar sa nu fie lipte si dam la cuptor cam 15 minute .










Comentarii