Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Bulete de branza in stil spaniol

 

O delicatesa , doar atat spun....



Ingrediente
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 0.5 l lapte dulce
  • 300 gr branza razuita
  • sare
  • piper alb
Pentru crusta
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri faina
Mod de preparare
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina ,omogenizam bine .
Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze gogoloase , amestecam pana cand aluatul se leaga si se  gateste faina ( gustam sa nu aiba gust de faina cruda , daca are mai lasam putin pe foc ), punem si putin piper si luam de pe foc .
Lasam sa se racoreasca putin si adaugam branza razuita ( daca aveti branza sarata nu mai adaugati sare in aluat ) si amestecam bine .
Pregatim o tigaie sau un vas in care sa punem ulei in asa fel incat sa se inece buletele in ulei ( ca la minciunele ). Mai pregatim o farufuri cu faina , una cu 1 ou batut bine , si inca una cu pesmet .
Cand este rece aluatul formam din el bulete , sau ce forma doriti le rulam prin faina, ou , pesmet si le punem in baia de ulei incins.
Le lasam sa se rumeneasca , le luam de acolo si le punem pe un servetel de hartie sa se scurga uleiul in exces.

Eu va doresc POFTA BUNA!!!

Sunt delicioase , mai ales daca va plac branzaturile . Sunt bune atat calde cat si reci







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .