Biscuiti fragezi cu scortisoara






Ingrediente :
-300 gr faina
-110 gr unt
-200 gr zahar
-1 ou
-1 lingurita praf de copt
-esenta vanilie
-scortisoara
-sare

Mod de preparare:
Faina o cernem impreuna cu praful de copt .
Untul(la temperatuta camerei) se freaca cu 150gr  zahar pana devine spuma .
 Adaugam esenta de vanilie , oul batut cu un praf de sare si faina amestecata inainte cu praful de copt.Framantam pana obtinem un aluat lipicios . Acest aluat il invelim intr-o folie si il punem la frigider o ora . Pregatim o tava – o acoperim cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.
Dupa o ora scoatem aluatul din frigider si daca aveti pompa de biscuit atunci se pot face cu pompa forma pe care o doriti. Dupa ce se pun in tava punem pe ei restul de zahar si scortisoara (dupa gust).
Daca nu aveti pompa de biscuit atunci intindeti din aluat o foaie de grosime 0.5 cm aproximativ , si taiati cu forme . Aceste forme se tavalesc prin 50 gr zahar amestecate cu scortisoara .
Binenteles se pot forma bilute cu mana si se procedeaza la fel ( se tavalesc prin 50 gr zahar amestecat cu scortisoara)
Se dau la cuptor pentru 15 minute
















Comentarii